ATENEU DEL M N
´
ENTITAT SOLIDÀRIA DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS
3.000 NENS SÓN MOLTS NENS
No deixis que els arbres t’impedeixin veure el bosc. Quina dita tan simple i alhora tan certa. Sovint ens centrem en el que estem fent aquí i ara, posem les curtes, mirem avall i no veiem més enllà dels nostres nassos.
Posem per cas que parlem de la Festa Cubana. L’Ateneu del Món, amb la imprescindible col·laboració del nostre Ajuntament, ofereix al poble aquesta tradicional festa cada primer dissabte de juliol des de fa més de vint anys. Setmanes abans ens deixem absorbir per totes les tasques organitzatives: begudes, gel, neveres, grup de música, so, animació, càtering, taules, cadires, neteja, els obsequis dels comerciants, els números de la rifa, les banderoles, la publicitat, i un llarg etcètera.
I quan tot passa, mirem els números. Benefici de la festa d’enguany: 3.150 Euro. Un èxit! Contents d’haver comptat un any més amb la participació dels quirzetencs, cosa que ens permet enviar aquests fons al grup de metges d’IS Global encapçalat per l’Oriol Mitjà que s’ha proposat ni més ni menys que eradicar la malaltia del PIAN del planeta.
I de sobte, rebem un mail d’un dels metges i ens diu que ens agraeix la nostra aportació perquè “treballar a aquest projecte ens fa sentir molt sols en tots els aspectes. Passem molts mesos en una illa remota al punt més allunyat possible i tampoc tenim respostes molt positives de les institucions, governs i empreses, així que de vegades sembla que les ajudes són molt difícils d' aconseguir”.
Recordem que el pian és una malaltia infecciosa que afecta les extremitats dels nens. Per evitar contagis, els nens afectats de pian no poden anar a l’escola ni jugar amb altres nens. Per tant, apart de l’impacte físic, la malaltia deixa seqüeles emocionals, en tant que els nens que la pateixen són estigmatitzats, i econòmiques, ja que la pèrdua de mesos (o inclús anys) d’escolarització limita les possibilitats de qui la pateix de sortir de la pobresa.
I el metge continua: “En pocs mesos començarem un nou projecte a New Ireland que servirà a l' OMS per acabar de decidir el pla final d'eradicació conjuntament amb els governs. Precisament aquest projecte s' havia de començar aquest any, però per falta de finançament l' hem hagut d' endarrerir uns mesos. Ara sembla que podrem començar-lo cap el segon trimestre de l' any que ve i aportacions com la vostra han estat claus per què això succeeixi”.
I acaba el correu adreçat a l’Ateneu del Món: “Cada tractament costa aproximadament un euro, així que amb els vostres diners, més de 3.000 nens tornaran a somriure, a anar a l' escola, a relacionar-se amb els seus amics i a estar sans”.
Traiem la vista del paper, agafem una mica de distància, observem amb una mica de perspectiva, i de sobte, apareix un magnífic bosc. 3.000 nens són molts nens!
GRÀCIES a tots els que heu col·laborat d’una o altra manera. Aquest èxit és de tots.
La recacapatació neta ha estat de 3.150 € que seran destinats a la lluita per l'erradicació de la malaltia del PIAN (Dr. Oriol Mitjà).
.
.